Ana Sayfa
Sitene Ekle
Künye
Sitemap.xml
İletişim
REKLAM
Ankara'da Hava
Ana Sayfa
Ankara
Medya
Ekonomi
Dünya
Spor
Gezi Tatil
Siyaset
Güncel
Kadın
Hiti : 776
Op. Dr. Serhat Partalcı aşırı çocuk isteyen kadınlarda görülebilen "Yalancı Gebeliğin" ne olduğunu ve nasıl oluştuğunu anlatıyor.
27.09.2011 21:33:02
Kamuoyuna yansıyan yalancı hamilelik haberlerinin ardından Avrupa Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi Klinik Direktörü Op. Dr. Serhat Partalcı aşırı çocuk isteyen kadınlarda görülebilen “Yalancı Gebeliğin” ne olduğunu ve nasıl oluştuğunu anlatıyor.
Op. Dr. Serhat Partalcı; yalancı gebelik yaşayan kişilerin, biyolojik olarak hamile olmamasına rağmen karın bölgesinin şiştiğini, göğüslerinin büyüdüğünü, gebelik lekelerinin oluştuğunu, adet görmenin kesildiğini, mide bulantısı gibi belirtilerin görüldüğünü söylüyor. Aşırı çocuk sahibi olma duygusu olan bir kadında bu belirtilerin bir doktoru bile yanıltabilecek kadar gerçek gebeliğe benzeyebileceğini vurguluyor. Karnının şişmesiyle birlikte 9 ay süreyle kendisini hamile sanan ve 9 aylık gebe görünümünde olan kadınlar olabildiğini sözlerine ekliyor.
Avrupa Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi Klinik Direktörü Op. Dr. Serhat Partalcı; ruhun bedeni şekillendirebilen etkisinin yalancı gebelik ile görülebildiğini belirterek, ortaya çıkmasına katkıda bulunan psikolojik süreçlerin önemine değiniyor. Hastalıklı bir şekilde hamile kalmayı istemek ya da gebe kalmaktan korkmak, cinsiyete ilişkin çelişkili duygular yaşamak, tüplerin bağlanması, rahmin ameliyat ile alınması gibi ağır üzüntülerin yanı sıra hamile olan kişiye çevresinin gösterdiği ilgi ve özen sebebiylede oluşabildiğine dikkat çekiyor. Yalancı gebelik vakalarında kişinin hamile olduğunu düşünerek doktora başvurmasının da sıkça rastlandığına değiniyor.
Yalancı Gebelik Durumunda Ne Yapılması Gerekir?
Avrupa Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi Klinik Direktörü Op. Dr. Serhat Partalcı; yalancı gebeliğin tedavisinin jinekolog ve psikiyatristin uyumlu çalışması ile iyi sonuçlar vereceğine dikkat çekerek, negatif çıkan gebelik testinin sonuçlarının hastaya dikkatli ve sevecen bir şekilde aktarılması gerektiğini söylüyor. Ayrıca olayın temelinde yatan problemli psikolojik işlev bozukluğunu tedavi etmek için destekleyici psikoterapi uygulanmasını tavsiye ediyor. Yalancı gebelik durumu, negatif test sonuçlarına rağmen yalancı gebelik durumu devam eden hastalarda psikolojik izlem ve gerekirse antipsikotik ilaç kullanımı olumlu sonuçlar verdiğini sözlerine ekliyor.
İlk yorumlayan siz olun
Diğer Haberler
24.05.2012 16:05:22
HAS Parti lideri, Has Akademi Siyaset Okulu'nda ilk dersi verdi.
14.04.2012 13:57:00
Ankara İl Başkan Adayı Zeki Alçın, 365 delegeden destek aldı.
12.04.2012 08:24:18
MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya,seçimlerde tekrar aday olduğunu açıkladı
11.04.2012 12:58:54
CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, pazar günü gerçekleştirilecek il kongresinde aday olduğunu bildirdi.
02.04.2012 15:18:22
CHP Ankara'da Doğan Taşdelen, desteğini Necati Yılmaz'a vereceğini açıkladı
02.04.2012 15:11:25
CHP'li İsa Gök: Bakan Suat Kılıç istifa etmelidir dedi
19.03.2012 10:06:37
Ankara CHP'de birçok ilçe örgütünde başkanlık seçimleri yaplıdı.
14.03.2012 13:38:36
CHP'de Kadıköy'den sonra Ümraniye seçimleri de ertelendi
06.03.2012 21:10:45
CHP Çankaya İlçe Kongresi Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda 10 Mart Cumartesi saat 10:00 yapılacak
02.03.2012 16:41:21
CHP'nin Diyarbakır il yönetimi görevden alındı
29.02.2012 07:56:07
Ankara CHP Yenimahalle İlçe Kongresi öncesi yerel seçimleri aratmayan görüntüler oluştu.
27.02.2012 15:38:55
Deniz Baykal'dan kurultay yorumu
26.02.2012 18:25:39
Berhan Şimşek: Biz mal sahibiyiz onlar kiracı
26.02.2012 17:06:23
Şahin Mengü: CHP kurultayı gayrimeşru hale geldi dedi
26.02.2012 16:42:30
CHP'li muhalifler, yarınki kurultaya katılıyor
Paylaş
|
Sinemalarda Bu Hafta
Ankara Devlet Tiyatroları
Ankara Etkinlik Rehberi
Ankara Muhtarları
Ankara Kültür Sanat
Ankara Haritası
Ankara'nın Tarihi Yerleri
Ankara'daki Mesire Yerleri
Ankara'nın Tarihi
Ankara Altın-Döviz Piyasası
Alış(TL)
Satış(TL)
Dolar
1.8390
1.8490
EUR
2.3150
2.3300
Detaylı Altın ve Döviz Fiyatları
Yazarlar
Ladyimam
ÖZKÖSE VE HAMİT COŞKUN İRAN'DA MIYDI SURİYE'DE Mİ?
Yılmaz Özdil
S&P...
Cüneyt Arcayürek
Devrimmiş!...
Emin Çölaşan
Recai Birgün isimli tanık!...
Ahmet Hakan
F.Bahçelilere açık mektup...
Bekir Çoşkun
Memurlar...
Fatma.S.Yüksek
Sadece Cemaate Değil Bize de Kapak Olsun!...
Ruhat Mengi
Sıra padişahlara da gelir!...
Fikret Bila
Erdoğan, Kazaklardan 5 çocuk istedi...
Hasan Pulur
"Sayın" demenin dayanılmaz önceliği...
Ankara Telefon Rehberi
Ankara Öğrenci Yurtları
Ankara Otobüs Firmaları
Ankara Ambulans Servisleri
Ankara Lokantaları
Ankara Elçilikler
Ankara Belediyeleri
Ankara Tiyatroları
Ankara Hastaneleri
Ankara Havayolu Firmaları
Ankara Polikliniklerı
Ankara Balo ve Nikah Salonları
Ankara Alışveriş Merkezleri
Ankara Bakanlıklar
Ankara Üniversiteleri
Ankara Önemli Telefonlar
BUGÜN SEÇİM OLSA KİME OY VERİRDİNİZ?
AKP
CHP
MHP
DSP
SP
HAS Parti
BBP
Hiçbiri
Sitemizdeki Yazı,Resim ve Haberlerin Her Hakkı Saklıdır . İzinsiz ve Kaynak Gösterilmeden Yayınlanamaz . Copyright 2009 ankaraport.net ©