Küçük işletmelerin Google reklamlarına olan bakış açısı genellikle değişkenlik göstermektedir. Pek çok KOBİ ve start-up, reklam çalışmalarına harcanan zaman ve bütçenin buna gerçekten değip değmeyeceğini merak ediyor. Öyle ki, bu sorunun cevabı aslında sitenize ne kadar hızlı trafik çekmek istediğinize göre değişiklik göstermektedir.
Elbette, bir web sitesi yayınına başlamak ve çevrenize haber vererek insanların sitenize girmesini sağlamak bir yöntemdir. Ancak bu yöntem yetersiz, kısıtlı ve zaman kaybı sayılabilecek bir yöntem. Bunun yerine dijital pazarlamanın gücünden faydalanabilir, her gün gelişen reklam teknolojilerine güvenebilir ve internette yer alan binlerce kullanıcıyı yeni müşterilere dönüştürebilirsiniz!
İşte Google reklamlarının devreye girdiği yer ise tam olarak burası oluyor.
Küçük İşletmeler Google Reklamlarına Şans Vermeli
Google Ads, işletmelerin sonsuz bir rekabetin döndüğü dijital ortamda, ilgili sorgularda bulunan kullanıcılar tarafından bulunmasını sağlar. Ve evet, küçük işletmelerin Google reklamcılığına ihtiyacı vardır. Bu işletmeler, genellikle çok fazla insan tarafından bilinmediği ve aranma hacimleri çok fazla olmadığı için büyük işletmelere göre reklam pazarlamasına daha çok ihtiyaç duyarlar.
Google Ads, ya da bilinen eski adı ile Google Adwords, belirli bir sorgu ya da anahtar kelime için ödeme yapılması mantığı ile çalışır. Bu anahtar kelimeler ise işletmeniz ile alakalı sorgulardır. Kullanıcıların Google arama motorunda işletmeniz, sektörünüz ya da sunduğunuz hizmetler kapsamında ihtiyaçları doğrultusunda aradıkları sorgular; ödediğiniz tıklama başı maliyete ve reklamlarınızın kalite puanına göre kullanıcıların karşısına çıkmaktadır. Bu reklamlar metin ya da alışveriş reklamları olarak değişiklik göstermektedir.
Tıklama başına maliyet ya da diğer adı ile PPC, kullanıcılar yalnızca reklamınıza tıkladığında ödeme yaptığınız bir sistemi ifade eder. Bu reklamlar, organik sonuçların hemen üzerinde görünür. Ancak sektörel birçok anahtar kelime birçok farklı reklamveren tarafından kullanılmaktadır. Bu nedenle reklamlarınızın en üstte çıkması için alanında uzman bir Google Ads ajansı ile çalışmanız gerekmektedir.
Peki Ne Yapılmalı?
Küçük ya da büyük fark etmeksizin işletmeler, sundukları ürün ve hizmetleri tam olarak karşılayan anahtar kelimelere reklam verdiklerinde potansiyel müşterilerini daha rahat hedefleme şansı elde ederler. Örneğin “cam bardak” satan bir firmanız olsun. “Cam bardak satın al” gibi bir anahtar kelimeye reklam verdiğinizde tam anlamıyla cam bardak satın almak isteyen ve bunu internet üzerinden yapmayı düşünen potansiyel müşterilere ulaşırsınız.
Google reklamları, hızlı sonuç veren ve sizi hedeflediğiniz kitle ile buluşturan hizmetlerin başında gelmektedir. Bu nedenle büyük küçük fark etmeksizin tüm işletmeler, bu alana bir şans vermeli ve hedefledikleri pazarlarda öncü marka olma fırsatını geri tepmemelilerdir.
YORUMLAR